2024-01-08 33 瀏覽
落嚟這間泰國餐廳,先叫咗個椒鹽茄子釀蝦膠嚟,真係出奇地惹味!茄子腍滑,蝦膠咬落去Q彈得嚟有嚼勁,椒鹽幫手提升咗成件事嘅層次。跟住埋手試咗燒豬頸肉生菜包,唔講唔知,豬頸肉燒到外皮微焦香口,啖啖肉嘅份量都幾夠晒分量,包埋啲生菜嚟食,清新得嚟有肉嘅滿足感,正!跟手,試咗佢哋招牌嘅特色海鮮咖哩。乜嘢椰香飄飄、咖哩勁夠味,小辣嘅選擇啱哂唔想太辣嘅我,又想有啲刺激。撈埋飯,簡直係至尊享受!😋 最後甜品上場,一碗橙紅色悠悠嘅泰式龍眼冰入口即化,龍眼又多肉甜甜,飲落涼哂成個人!整體嚟講,這家泰國餐廳俾我一啲唔同凡響嘅滋味。環境又舒服,下次有機會一定返嚟再試試其他款。對咗,啲料理真係個個都有得講,有得食! 🥢🍜🌶️