2023-03-20
泰國氛圍感之《薄荷葉泰國菜》朋友介紹下話呢間泰菜氣氛幾好,所以去左一試,餐廳半開放型式有露天有室內,室內有大電視播住泰文歌,天花亦有民俗花燈不停轉住,所以晚上氣氛感十分好,另外餐廳裝修以泰國風佈佈置,同同上木系家俬,令人感覺置身泰國中,menu算幾多野食,不過唔見有生蝦,問下餐廳,原來有供應的,而且酒類選擇算幾多,最岩三五知己chill一下,餐前小食:係青瓜同蘿蔔用酸汁醃製,唔算太辣,甜柚鮮蝦沙津 $108:有2大隻蝦,蝦唔霉算新鮮,沙律無酸酸甜甜,幾開胃,肉碎生菜包 $108:香料同肉碎令味道豐富,味道偏辣,入口口感一粒粒既唔知係咩XD,不過個人口味中意肉碎有多d肥, 黃咖哩 (牛) $118:我幾中意幾個咖啡,因為唔算辣XD,牛肉份量多好淋,配料有洋蔥、紅椒,青椒,我係汁怪,咖啡夾埋薄餅食,成件事非常夾,泰式燒羊架 $198:staff教路,中意食香草既話,可以加d迴香一齊食,個面燒得燶燶地,幾香口,不過個人口味中意生少少XD,薄餅 $(55):外脆內軟,點咖啡食無得輸,餐廳氣氛真係幾好,令人食完都想座多陣傾計chill一下。
朋友介紹下話呢間泰菜氣氛幾好,所以去左一試,
餐廳半開放型式有露天有室內,室內有大電視播住泰文歌,
天花亦有民俗花燈不停轉住,所以晚上氣氛感十分好,
而且酒類選擇算幾多,最岩三五知己chill一下,
餐前小食:係青瓜同蘿蔔用酸汁醃製,唔算太辣,
薄餅 $(55):外脆內軟,點咖啡食無得輸,
餐廳氣氛真係幾好,令人食完都想座多陣傾計chill一下。