2021-09-30
今日天氣好熱,令我諗起泰國🇹🇭火辣辣的菜式。呢間餐廳更設有户外,有熱帶雨林嘅feel,想扮下自己去左泰國渡假,不妨可以試吓邊打卡邊食個lunch!今日提供左套餐A🎖呢個餐好抵食,包括前菜、主菜、飲料,加多$48仲有一款甜品。主菜係烤玉米鮮蝦沙律🥗玉米經過燒烤後,變得爽脆, 配上泰式酸辣醬,非常滋味又刺激味蕾!泰式濕炒海鮮河粉🦐估唔到咁多海鮮和蔬菜:青口、大蝦、魷魚、蘑菇、芥蘭、西蘭花、椰菜花、紅蘿蔔….數之不盡的配菜!醬汁加入咗面試同埋黑胡椒,幾惹味。口感濕潤,比一般湯河粉醬汁會更加濃郁!🥭芒果糯米飯有三球糯米飯, 仲要係唔同顏色:白色、薰衣草紫、深紫色,打卡一流!💟旁邊仲有兩大塊芒果肉,點一點椰汁🥥,討人喜愛!我自己想試多一款甜品,仲叫咗Roti Banana ~印度薄餅夾住甜甜的香蕉和煉奶,抵受唔到誘惑🥲🥲🥲呢間泰國菜做得好出色,賣相不錯👌🏻食物質素都好好👍🏻
泰式濕炒海鮮河粉🦐
郁!
呢間泰國菜做得好出色,賣相不錯👌🏻食物質素都好好👍🏻