2023-07-24 547 瀏覽
喺social media見到有人推薦,啲相好似幾好食,就入去試吓。平日夜晚去,大約7點到,walk in有位,但最好book咗先,因為夜啲都坐滿8成枱。生菜包有豬同雞揀,我揀咗豬,啲菜好新鮮,不過個肉就好酸,唔辣,冇乜香味,唔係平時食開嗰啲,個人唔係唔鐘意。咖哩軟殼蟹,2隻蟹大大隻擺喺上面,賣相幾靚仔,下面個底有生菜,配菜有波椒,其實個咖哩汁得好少,好食嘅。呢個係佢哋出名嘅串燒,見到食評好多人都話正。串燒可以豬雞mix,每款各3串,嚟到真係好大串!個雞超好食,個味啱啱好,外面燒到香,入面仲係好juicy。個豬有啲似叉燒,偏咸。糯米飯冇咩特別,但香港泰國舖都好少見到有得叫,泰國北部餐牌就會有。4片細細塊,口感煙靭,好食。

生菜包

咖哩軟殼蟹

串燒

糯米飯

Roti

4片細細塊,口感煙靭,好食。

2023-07-19
咖哩軟殼蟹