2021-10-26 54 瀏覽
上星期去完打針,見到對面有間泰國餐廳,出面望入去個環境好浪漫🌹又有泰國嘅風情味好想入去試吓一坐低就放低咗前菜,入面有甜甜酸酸嘅青瓜今日見早左收工,所以黎嘆下呢間泰國菜,由餐廳望出去見到好多人都放狗,小朋友在追逐,人流非常多氣氛一流餐廳入面仲播住一些好浪漫嘅歌曲泰式酥炸生蠔$198,都好大隻,非常厚身,上枱嗰陣仲熱辣辣,證明係啱啱新鮮炸好。生蠔炸到金黃色,入口非常之脆,連埋生菜一齊食,不覺得熱氣,而且生蠔本身十分肥美,蠔味甘香濃郁,吃起來外脆內嫩又多汁,不得了。這個泰式肉碎生菜包,好辣呀這個特色生菜包有豬肉、洋蔥和各式調味料,吃一口生菜包辣度相對較強,入面仲有好香濃嘅芫荽味,生菜包上豬肉後,味道對比很強,生菜的清新感與豬肉嘅香辣感混在一起,十分好食。馬拉盞炒通菜,鹹香惹味,馬拉盞鮮香濃郁,而通菜翠綠爽脆又夠清甜,越食越滋味泰式燒豬仔髀,這個非常好吃,甜甜的燒烤味,豬仔髀肉也很嫩,啖啖肉,非常推薦,上面加咗泰式嘅酸辣甜醬這個泰式魔鬼魚,而魔鬼魚表皮炸得金黃鬆脆,內裏肉質嫩滑,脆口之餘又美味非常,正!上面用咗青椒紅椒黃椒作為配搭,好健康入夜之後人流都開始人多,門口都開始要等位,好彩我今日早啲
好想入去試吓
一坐低就放低咗前菜,入面有甜甜酸酸嘅青瓜
今日見早左收工,所以黎嘆下呢間泰國菜,由餐廳望出去
見到好多人都放狗,小朋友在追逐,人流非常多
氣氛一流
餐廳入面仲播住一些好浪漫嘅歌曲

這個泰式肉碎生菜包,好辣呀
這個特色生菜包有豬肉、
洋蔥和各式調味料,

泰式燒豬仔髀,
這個泰式魔鬼魚,
而魔鬼魚表皮炸得金黃鬆脆,
內裏肉質嫩滑,
脆口之餘又美味非常,
正!
上面用咗青椒
紅椒
黃椒
作為配搭,好健康
入夜之後人流都開始人多,門口都開始要等位,好彩我今日早啲嚟
今日叫咗個二人餐+ 一份炸蠔,份量都非常足夠
,大滿足