2024-08-13
由於媽媽好鍾意食泰國餐,今日帶咗媽媽同我一齊去元朗嘅呢間公車泰國餐廳享用我哋嘅晚餐。一入到餐廳就感覺自己身處泰國,餐廳入面嘅座位好寬敞,光線充足,感覺好舒服。泰式菠蘿炒飯 🍍賣相十分吸引人!炒飯竟然係用菠蘿嘅外殼嚟擺盤,而且飯粒粒粒分明。炒飯嘅味道配埋酸酸嘅菠蘿,食欲直接up!上面仲鋪滿咗我最鍾意食嘅肉鬆,簡直就係perfect!泰式香葉辣椒肉碎燴飯🍚泰國經典食物之一,必點!肉碎鮮嫩多汁,搭配香葉同辣椒,食咗令人唇齒留香。海南雞 🍗點咗半隻嘅海南雞,真係食唔厭!雞肉又滑又嫩,軟糯彈嫩,口感無敵順滑,雞油香濃郁。食咗非常滿足。配埋特別嘅醬汁,食咗簡直升天。冬蔭醬燒骨排骨鮮嫩多汁,唔會太乾!冬蔭排骨嘅香味,酸辣配埋醃製嘅香茅排骨,真係絕咗!食咗令人回味無窮。整體味道、環境同服務方面都算幾唔錯。如果你有時間或者想嚟體驗嘅話,值得過嚟試一試。
泰式菠蘿炒飯 🍍
泰式香葉辣椒肉碎燴飯🍚