同朋友👩‍⚕️一齊喺旺角諗住簡單快脆食個晚餐,路過呢度,見到餐廳名字幾過癮,係車仔麵🛺車仔飯🛺,好似幾啱呢日嘅需要,咁就決定入去試吓😆我揀咗 $44「三餸麵」,有多款麵底可以選擇,要咗公仔麵🍜;「三餸 」就揀咗「雞翼、蘿蔔、響鈴」,再加每款 $14 嘅「白蝦仁、牛腩、牛肚、墨魚仔」;湯底揀咗「泰國鱷魚湯微辣」😋:「鱷魚湯」淺杏色,飲一啖先,幾鮮味,辣辣哋,仲幾開胃🤩;基本上全部食材都幾好味,其中特別出色嘅係:「墨魚仔」新鮮爽口😋;「蘿蔔」鮮嫩冇渣😋朋友👩🏻‍🎓揀咗 $46「三餸泡飯」,湯底要「泰國鱷魚湯唔辣」;「三餸」要「珍珠元貝(+$6)、紫菜、雞翼」😆:呢個「泰國鱷魚湯唔辣」比起我嘅「泰國鱷魚湯微辣」更能飲到原味😋$16「灼唐生菜🥬」:生菜🥬新鮮,感覺健康😋薄荷青檸梳打(特飲)(跟餐 $14):少少甜,凍冰冰,幾清新🤩淳茶舍鳥龍茶(膠樽 $10)

$16「灼唐生菜🥬」:生菜🥬新鮮,感覺健康😋

淳茶舍鳥龍茶(膠樽 $10)