2018-08-24
香港人好似都幾喜歡食泰國菜,所以泰國菜差不多每一區總有一間喺左近 😬今日喺屯門睇完戲就見到'泰象'時間尚早所以唔洗等位, 呢度嘅座位都好寬敞👍呢度嘅泰式生蝦好特別, 用一個小杯裝住,賣相吾錯🤩細心睇下原來裏面嘅醬汁有分紅色同綠色 ,綠色會比較辣少少,而紅色帶少少酸甜,我比較喜歡紅色😍蝦肉新鮮爽口彈牙 ,配上嘅醬汁 再加片蒜片, 口感同味道都一流😋😋😋鐵板蠔仔炒蛋, 煎得好香脆, 一啲都唔油膩 ,蛋下面舖咗一啲牙菜,芽菜爽口,夾住一齊再醮上辣醬食另有一番滋味👍蠔仔嘅份量一啲都唔少,仲大大粒脹卜卜🤩泰式鹹魚炒椰菜苗 ,喺泰國菜中除咗馬拉盞炒通菜,我就比較喜歡椰菜苗 ,因為椰菜苗喺街市比較少見,嚟到泰國菜館就梗係要食佢啦😬唔好睇小鹹魚粒 ,呢少少嘅鹹魚粒就有畫龍點睛嘅效果 ,令到椰菜苗更香,更甜,更惹味👍再飲返個清甜嘅椰青,既解熱又解渴,涼透心😊 呢度嘅環境唔錯,坐得好舒服,傾下計一流👍而且價錢仲好實惠✌
今日喺屯門睇完戲就見到'泰象'
時間尚早所以唔洗等位, 呢度嘅座位都好寬敞👍
呢度嘅泰式生蝦好特別, 用一個小杯裝住,賣相吾錯🤩
蠔仔嘅份量一啲都唔少,仲大大粒脹卜卜🤩
再飲返個清甜嘅椰青,既解熱又解渴,涼透心😊
呢度嘅環境唔錯,坐得好舒服,傾下計一流👍而且價錢仲好實惠✌