2019-05-23
放左工想搵個靜靜地既地方同朋友傾下計、食下飯。因為我既朋友好鍾意食泰國野,於是揀左間泰國餐廳同佢去試下。一入到,就真係好似上左一架木船一樣,但係一架好有情調既高級木船。佢既裝修都係以木船為藍本,地下係木造既地板,牆上裝左好多圓形既小窗。有些櫈就好似係船上面一個一個既水桶。非常欣賞佢既設計。食物既質素都好高!同朋友叫左個青木瓜沙律($62)、招牌菠蘿炒飯配虎蝦($158)、串燒4串($60)、2熱香茅特飲($28)及脆爆芒果園($58)。青木瓜沙律 $62因為本人唔係好食得辣,所以食青木瓜沙律覺得有少少辣,但係可以接受。而佢同係出面食到既青木瓜沙律比起黎,會清新d,因為佢加左提子,提子既味道令到沙律昇華左,同埋得好欣賞佢唔太酸,做前菜真係好開胃。招牌菠蘿炒飯 $158我好欣賞佢既招牌菠蘿炒飯,佢係用新鮮菠蘿炒,好多時用新鮮菠蘿炒飯好易出水,但佢唔會太濕。佢非常之足料,每一淡都係到菠蘿,一咬落去,菠蘿係咀入面爆開,超多汁。 再加上佢好細心咁將多餘既菠蘿做左燒菠蘿串。真係一個炒飯2種享受。脆爆芒果園 $58冇甜品,又點算完整既一餐飯呢。於是叫左杯脆爆芒果園。佢可以係飲品又可以係甜品。佢下層係
青木瓜沙律 $62
招牌菠蘿炒飯 $158
脆爆芒果園 $58
冇甜品,又點算完整既一餐飯呢。於是叫左杯脆爆芒果園。佢可以係飲品又可以係甜品。佢下層係足料既芒果汁,上層鋪滿左一層厚厚既忌廉,即刻令到芒果汁更滑。再加上焦糖爆谷,加添左不同既口感!
不得不提就係服務態度好好同好周到,唔需要叫,服務員已經將你需要既野送到,同埋每次一叫就即刻回應,真係要比十個讚讚。