2016-09-27 188 瀏覽
呢間餐廳畀我感覺裝修很似一個西餐廳多個似一間泰國餐廳, 感覺好特別 而食物質素方面我覺得超越一般嘅泰國餐廳             首先食過泰式汁煮新鮮澳洲藍青口, 係我人生之中食過最好食嘅青口,青口嘅size唔大,但係肉質非常之鮮嫰, 好CREAMY, 完全無黐牙 , 個汁同個青口幾夾, 幾好味!                 泰式生蝦啲肉質的qq,有辣椒同埋蒜, 啲辣椒真係幾辣,  飲番杯青檸梳打中和反的難度啱啱好, 爽之後食過泰式古法炒辣蟹, 同青口相比, 蟹嘅份量非常之大 ,佢用豉椒嚟炒都幾惹味, 吾使點需要用鉸, 因為佢已經好細心幫我開曬啲殼, 令我好方便咁食, 蟹真係啖啖肉, 尤其係大鉗, 真係食到啖啖肉, 肉質一啲都唔會梅, 也有咬口, 啲豉椒汁好入味, 正