2021-03-15
串燒拼盤🍢(大)($108)真係勁耐冇食過串燒, 呢個拼盤都幾抵食, 雞/豬/牛每樣兩串, 仲有啲豬頸肉🐷 一份拼盤有曬我鐘意食既野真係超開心😚 呢度既串燒有啲偏乾, 不過個醬汁都幫佢加左少少分既😋 豬頸肉相對地比較惹味冬蔭原隻大蝦海鮮湯🦐($108)食泰國野又點少得冬蔭公湯呀🙃 因為我地怕會好辣所以叫左少辣, 出到黎既辣度我覺得啱啱好🌶 個湯keep住有個小火係下面熱住, 等佢唔會凍👍🏽 湯既配料都幾足, 有兩隻大蝦, 兩隻大青口同埋啲魷魚仔🤤 鐘意飲冬蔭公既你地應該會幾鐘意青咖喱🍛($88)青紅黃咖喱入面我最鐘意食青咖喱, 可能因為佢冇咁辣, 容易入口🤩 咖喱汁相當杰, 攞黎配蒜蓉包係最好既選擇😙 咖喱可以揀配唔同既肉, 始終都係覺得咖喱要配雞的🐔 雞肉勁嫩滑, 而且仲有三色椒同埋其他配料, 超好食😚海南雞飯🐓($78)真係好掛住新加坡既海南雞飯, 又平又好食🥲 呢度既雞相對地比較肥同埋皮比較厚, 對於唔食肥膏既我係冇咩肉食🤭 但係佢既雞油飯係超級香雞油味得黎食落又唔會覺得油膩👍🏽 唔食咁多雞都可以食多啲飯😂飲品方面我地叫左超級淡味但係有好多龍眼肉既龍眼冰🧆 ($28)超濃味既班蘭
冬蔭原隻大蝦海鮮湯🦐($108)
青咖喱🍛($88)
海南雞飯🐓($78)
飲品方面我地叫左超級淡味但係有好多龍眼肉既龍眼冰🧆 ($28)超濃味既班蘭椰子奶🥥($36)我覺得度既奶類飲品比較出色😙
呢間餐廳性價比幾高, 價錢十分親民, 如果多人去可以叫多啲小食share👍🏽 不過佢啲分店主要都係曬九龍, 希望可以開多幾多分店大家都食到