2021-04-22 125 瀏覽
之前已經黎過呢間,覺得唔錯,今次繼續encore,質素好似比上次更好,推薦!1. 椰青咖哩蝦餅黃麵咖哩呢個餸有兩碟咖哩,一碟係放左蝦餅,椰汁味濃D,整體係甜甜地,唔算辣,而且薯仔炸過,放入咖哩入面都唔會林哂,加上蝦餅炸得好脆,再加上有小小蝦粒,豐富左成個蝦餅的口感。另一碟就係咖哩湯,成個麵配搭上黎唔會乾爭爭,又唔洗擔心會好似金邊粉咁吸哂D汁,呢個麵絕對有驚喜。2. 餃子船金邊粉 (大)呢間的餃子係泰式餃子,入面有D豬肉、粉葛、蕃茜,而且皮薄,泰式香料的味道,好有去泰國旅行的感覺。3. 泰式烤魚呢個烤魚抵食過小食。餐廳有兩款魚揀,我地揀左冇咁多骨個款。魚烤得香脆,肉質好滑,魚上面亦落左D汁,令條魚酸酸甜甜,都幾開胃。4. 椰青椰青好大個,而且好清甜,仲俾埋支好靚的匙俾我地食D椰子肉!

1. 椰青咖哩蝦餅黃麵咖哩

2. 餃子船金邊粉 (大)

3. 泰式烤魚

4. 椰青

椰青好大個,而且好清甜,仲俾埋支好靚的匙俾我地食D椰子肉!