2020-09-07 1252 瀏覽
朋友開車來到元朗食泰國菜,一入黎覺得地方好正,好有渡假feel,有室內和室外,當然是選擇室外,感覺真係好似去左泰國咁,好chill!因為得2個人的關係,所以我地都食唔到太多嘢,建議食泰國菜可以叫多d人,熱鬧d,開心d,又可以食多d嘢開始食嘢前,叫左隻白酒,因為得我一個飲,House wine來的 $168,係Charnoary,正正常常,無咩特別哦!我地叫左4樣嘢:1. 小食拼盤呢個小食拼盤有串燒(有雞肉,牛肉),春卷,蝦餅,同埋最左上角果個唔知係咩😂😂有3個醬,左邊係甜甜地,右上角係沙嗲,右下角係酸辣醬 串燒幾好食,雞肉同牛肉都好嫩口,不過沙爹汁就有d稀,唔夠味;我個frd都話稀左,可能換左廚師。蝦餅好好食,個粉不會好厚,入面的肉好實,點買個甜酸醬就真系岩岩好啦!春卷一般般,我覺得係唔好食😂因為個咸怪怪地,個人黎講唔係好鐘意左上角果個我都唔知係咩,但係個人就唔鐘意😂好似好多粉2.炒雜菜呢碟炒雜菜無咩特別,真系咩菜都有的,有椰菜,西蘭花,芥蘭;味道適中3. 紅咖哩雞🐔呢個紅咖喱好稀,一d都唔「傑」,味道可以再辣d,不過有一樣值得稱讚,平時我地出街食d咖喱雞係雞柳,但係呢個係比真系雞件你
House Wine

我地叫左4樣嘢:

1. 小食拼盤
小食拼盤

小食拼盤醬汁
有3個醬,左邊係甜甜地,右上角係沙嗲,右下角係酸辣醬

左上角果個我都唔知係咩,但係個人就唔鐘意😂好似好多粉

2.炒雜菜
炒雜菜

3. 紅咖哩雞🐔
紅咖喱雞

呢個紅咖喱好稀,一d都唔「傑」,味道可以再辣d,不過有一樣值得稱讚,平時我地出街食d咖喱雞係雞柳,但係呢個係比真系雞件你,有曬皮,不過未必個個都鍾意,因為有人鍾意食啖啖肉,但係我就鍾意呢個雞😁可惜個咖哩唔夠味,所以d雞都唔夠味😟😟。

紅咖喱雞

4.蒜蓉包
蒜蓉包

唔食飯就點左個蒜蓉包,呢個蒜蓉包岩岩新鮮出爐熱辣辣,而且非常脆口,可惜點紅咖哩唔夠味,所以真系爭咁d😕

總括而言,環境非常全好,服務態度都好好,食物質素有待提升(可能真系還左個廚呱🤣),最主要原因係泰國菜應該係濃味,重口味,但係呢個味就太淡了⋯⋯
2020-08-28