2014-05-08
星期五煲劇好夜先瞓,第二朝好遲先起身出去到搵朋友都已經下晝,第一餐就下午茶,哈哈V city 都幾多野食下,pepper power 都算係大眾化價錢嘅餐廳之一紅卜卜嘅餐牌下午茶餐牌認真,講到下午茶,都算多野揀 !閑閑地都有 60 幾款,最啱我呢 d 麻麻煩煩又挑剔嘅人咁多樣梗有一個餐啱食 !兩個人叫左一個小食set 再加一個散叫小食同炒金邊粉雞翼 (2隻) 拼牛肉沙爹 (2串) ($34 連野飲)雞翼炸得啱啱好,唔太油又幾夠味,個皮仲脆脆地,very good !牛肉串都ok,熱辣辣,唔un ~~再來蝦餅 ($45) ~ 咬落好彈牙~個汁酸酸甜甜,中和左油膩感,好開胃 ~泰式海鮮炒金邊粉 ($52)不得不讚呢個炒金邊粉,真係好足料同好大碟 !有青口,墨魚仔,鳴門卷,蝦 ~又係酸酸甜甜 ! 天氣開始熱,食d酸酸甜甜真係胃口都好d !三色冰 (set + $8)好鍾意飲三色冰,好香椰奶味入面仲有d 好colourful一條條唔知叫咩但又幾好味嘅物體 (有冇人知係咩黎?)總括黎講,野食唔差又唔太貴,v city 之中都係一個幾好嘅覓食地方 !
出去到搵朋友都已經下晝,第一餐就下午茶,哈哈
V city 都幾多野食下,pepper power 都算係大眾化價錢嘅餐廳之一 紅卜卜嘅餐牌 下午茶餐牌
認真,講到下午茶,都算多野揀 !
閑閑地都有 60 幾款,最啱我呢 d 麻麻煩煩又挑剔嘅人
咁多樣梗有一個餐啱食 ! 兩個人叫左一個小食set 再加一個散叫小食同炒金邊粉
雞翼 (2隻) 拼牛肉沙爹 (2串) ($34 連野飲)
牛肉串都ok,熱辣辣,唔un ~~ 再來蝦餅 ($45) ~ 咬落好彈牙~
個汁酸酸甜甜,中和左油膩感,好開胃 ~ 泰式海鮮炒金邊粉 ($52)
不得不讚呢個炒金邊粉,真係好足料同好大碟 !
有青口,墨魚仔,鳴門卷,蝦 ~
又係酸酸甜甜 ! 天氣開始熱,食d酸酸甜甜真係胃口都好d ! 三色冰 (set + $8)好鍾意飲三色冰,好香椰奶味