2023-09-28
喺銅鑼灣做完Facial,口痕想食辣嘢,係OpenRice 發掘到呢間泰式小店🇹🇭位置喺百樂中心,幾方便,喺時代廣場附近轉入去嘅小路,就會搵到🧏🏻♀️小店裝修簡潔,麻雀雖小五臟俱全,乾淨企理唔使等一入去已經有位,店舖用二維碼點餐,餸菜大約15分鐘內已經送到❤️我哋兩個人食點咗一個火山排骨、鳳爪沙律、生蝦苦瓜沙律同馬拉盞炒通菜火山排骨真係比想像中大好多,有四大舊,都係二百幾蚊,講真兩個人真係食唔晒,我覺得四個人share食就差唔多啖啖肉,鍾意食肉肉嘅人會好鍾意,肉質嫩滑好多軟骨,味道酸酸辣辣咁,好開胃🥩🌋店舖亦好細心咁準備咗即棄手套同濕紙巾,俾你盡情撕咬火山排骨,我終於可以還原原始生活,非常過癮,如果可以一路食一路狼嚎就正啦🐺 如同碟上所寫,Enjoy the little things ❤️鳳爪沙律冇乜驚喜唔夠辣唔夠惹味🥺生蝦唔夠凍,但係夠辣,鍾意食辣嘅朋友,建議連埋上面片辣椒一齊食🔥🌶️苦瓜好脆,同埋冇想像中咁苦,好易入口馬拉盞通菜炒得幾香好夠蝦膏味👍大家記住叫多碟菜,食咁多肉陣間屙唔到屎💩 🥬食咗四樣嘢,埋單都係六百幾蚊,抵食性價比高👍下次會再返啅😋
小店裝修簡潔,麻雀雖小五臟俱全,乾淨企理
鳳爪沙律冇乜驚喜唔夠辣唔夠惹味🥺
食咗四樣嘢,埋單都係六百幾蚊,抵食性價比高👍下次會再返啅😋