2024-05-19
More Than Thai Cafe呢間泰國菜餐廳啦位於荃灣,裝修風格好有More Than Thai Cafe呢間泰國菜餐廳啦位於荃灣,裝修風格好有泰式渡假風情,入到門口就見到個木系&草木, 令人一入內就有返度假嘅感覺。整體環境擺設都充滿咗熱帶風情,超有feel!從小食開始食,魚子醬蟹肉脆筒外皮脆身入口即化,咬下啲蟹肉彈牙鮮甜,配埋魚子醬香濃鹹香,已經係一道驚為天人嘅小食!米網蝦春卷就外層酥脆可口,啲蝦肉彈又新鮮,一陣香氣飄過嚟已經令我食指大動。主菜就更加豐富啦,先嚟條烤珍寶手臂大頭蝦啦!一上枱就覺佢隻大頭蝦超吸引,炭燒到滑身焗脆,打開就見到條大蝦肉質肥美,充滿蝦膏~椰子香茅奶油蜆湯就更加香醇啦,啲奶油同椰子味一湊到就有陣陣清香飄嚟,蜆肉都有好多!大蝦菠蘿海鮮炒飯啲飯粒粒分明,蝦肉同菠蘿又大又新鮮,仲有啲帶子同魚肉添,又香又彈牙好食!和牛泰式炒河炒到微焦香口,配上泰式辣椒味同九層塔香料,正! 紅咖哩鴨胸紅咖哩微辣,但唔會掩蓋住啲嫩滑鴨肉本身嘅鮮嫩!摩登手工海南雞當然係必試,雞肉新鮮爽身滑嫩, 。最後仲有甜品!生椰楊枝金露就冇甜過頭,反而清香怡人,非常消暑暢快。黑糖泰式珍珠奶茶就更加
摩登手工海南雞當然係必試,雞肉新鮮爽身滑嫩, 。
最後仲有甜品!生椰楊枝金露就冇甜過頭,反而清香怡人,非常消暑暢快。黑糖泰式珍珠奶茶就更加味香四溢,啲焦糖珍珠真係太彈口,波蘿x芒果x四季春就係多重口味嘅驚喜,多種水果味湊埋一齊真係太正!
最後嗰個芋泥芋丸雪糕,芋泥味香濃順滑,好refresh!
菜式選擇好豐富,泰菜新舊交加,環境清雅怡人,飲品又新鮮靚正,實在係一次完美嘅食府體驗,值得推介!