2023-04-14
📍Moon Thai上環蘇杭街83號香港蘇豪智選假日酒店2樓話說喺上環返工,同事行過附近見到有泰式自助餐!聽落幾吸引就一齊去食個Team lunch~自助沙律吧配精選主菜 HK$188 加一自助沙律吧🥗|好抵食!有無骨雞腳、大蝦沙律、冬陰功湯、蒜蓉包、生菜包,呢幾樣全部都好好食,特別推介大蝦沙律🦐隻蝦真係好大隻,而且肉質彈牙、有鮮味,真係唔錯!生菜包🥬都好正!辣度啱啱好,唔會話過辣食得少少。海南雞|部位唔係太靚好多骨,味道正正常常,整體一般🐓咖喱炒軟殼蟹|呢個係主菜入面最好食嘅👍🏻攞嚟送白飯真係一流!咖喱我哋揀咗日式偏甜嘅咖喱,就返唔食辣嘅同事,軟殼蟹都好趣,但係份量就略嫌少咗啲。呢個會係encore嘅菜式!🦀蝦醬通菜炒牛肉|好有蝦醬味嘅鹹香😋!但係牛肉唔算嫩滑。鮮蝦炒金邊粉、酸菜豬手、鹹蛋黃蝦頭膏海鮮炒飯|呢幾樣都係好普通嘅主菜,已經唔係好記得咩味道😂。甚至會覺得佢塞住我個胃,令我食少咗自助沙律吧提供嘅食物🥲呢間之後都會食多次,但係我哋一致認為就咁食自助沙律吧抵食啲,同埋味道有保證!但係都可能會嗌兩個軟殼蟹嚟一齊share😂
上環蘇杭街83號香港蘇豪智選假日酒店2樓
自助沙律吧配精選主菜 HK$188 加一
海南雞|部位唔係太靚好多骨,味道正正常常,整體一般🐓
蝦醬通菜炒牛肉|好有蝦醬味嘅鹹香😋!但係牛肉唔算嫩滑。