2017-09-18
今日約左閨蜜交換手信,她推薦食泰國餐,原本唸住訂位,可惜這餐廳規定要兩人以上才能訂位,我地唯有walk in了!六點多便上到去,餐廳已座無虛席了,好彩我地等左大約半個鐘便有位了,還以為要等-個鐘呢!不過有用餐時限1.5小時,所以要落單快,但估不到上餐速度都好快!可以比美茶餐廳值得讚賞是碟碟餸都係熱辣辣上枱的。我地叫左:泰式生蝦其實對生蝦有些顧忌,但閨蜜喜歡食,所以就點吧!賣相不錯,生蝦新鮮,配以泰式酸辣汁,超惹味!啖啖爽脆蝦肉,再加上檸檬片-起食,感覺好清新!超好食有沖動想叫多碟呢!蜜糖燒肋骨燒得好香,肋骨有蜜糖甜香味,不會太乾身,蒜蓉炒貴妃苗蒜蓉味炒得好香,貴妃苗炒得爽口嫰身,不會太油過火泰式蝦炒金邊粉賣相吸引,餡料豐富!蝦大粒爽口,金邊粉炒得不會太乾身,也不會過於濃味,好食芒果糯米飯芒果雖甜,但黑白糯米飯過於太淋身,味道一般龍眼冰有好多龍眼肉,不過甜,好飲當我地食緊甜品時,便要迫埋單開始趕人走了!我地離開時,門口還有好多人等位呢!怪不得不容許他人閒聊!
蜜糖燒肋骨燒得好香,肋骨有蜜糖甜香味,不會太乾身,
芒果糯米飯芒果雖甜,但黑白糯米飯過於太淋身,味道一般
龍眼冰有好多龍眼肉,不過甜,好飲