2016-10-28
最近工作忙,難得一日約左好朋友食一餐,就黎左一直都好想試,位於九龍灣既SIAM AI. 平時朋友圈中都有人介紹哩間野,最有特色就係哩度既自助泰式火煱,今日終於有機會試下.收工黎到已經幾夜,餐廳外燈飾布置好有格調,樓底都好高,正門又係全落地玻璃,離遠望到已經覺得好有氣派. 入到去裝修都唔錯, 好有空間感. 好彩一早有BOOK位,雖然遲左少少,但唔洗等好耐就有位.食物種類唔算太多, 基本火煱既配料都齊,由於遲到關係,我地掛住食唔記得影相.由於朋友唔食牛,所以我都就下佢一齊唔食. 食材方面大致都算新鮮大蝦幾好食,唔錯,好肥美!! 不過海鮮既款式就比較少, 求精不求多丸類方面都係差唔多,大部份凍肉舖有既哩度都齊,其中芝士丸十分出色.個人覺得比周街的凍肉舖出品黎得好食. 由於人數少,基本上所有野都係羅一次食就算,但油墨菜我地羅左兩次, 因D 菜都好靚, 乾乾淨淨, 食多D菜又好 最後, 自助火煱黎講, 哩度野食不過不失, 雖然無重大驚喜, 但係價格公道, 環境又唔錯. 不失為一個晚飯好去處.
食物種類唔算太多, 基本火煱既配料都齊,由於遲到關係,我地掛住食唔記得影相.由於朋友唔食牛,所以我都就下佢一齊唔食. 食材方面大致都算新鮮 大蝦幾好食,唔錯,好肥美!! 不過海鮮既款式就比較少, 求精不求多 丸類方面都係差唔多,大部份凍肉舖有既哩度都齊,其中芝士丸十分出色.個人覺得比周街的凍肉舖出品黎得好食. 由於人數少,基本上所有野都係羅一次食就算, 但油墨菜我地羅左兩次, 因D 菜都好靚, 乾乾淨淨, 食多D菜又好