2023-10-19
老細話要出尖咀買嘢,咁就梗係順道响尖咀食飯啦~I-square就貴價嘢多,行過隔離樂道就平一截,化算好多🤭🤭😅。地鐵出嚟行兩步就見到呢間泰國舖頭,老細自從去完泰國就愛上咗冬陰功🥰💞🦐❤️咁就梗係要入去食個冬陰功啦!呢間“泰濃麵”主要係食粉麵加小食,唔同一般泰式料理舖,不過佢個冬陰功湯底都幾有水準!👍🏻👌🏻🍜麵底可以揀黃麵、金邊粉、河粉同薯粉,我揀咗卜卜蜆配河粉,卜卜蜆大大隻,好新鮮,仲有隻蝦🦐~老細話佢整碌秋葵同埋大大條蟹柳,好有誠意!😅🥳唔想食咁多澱粉質,所以叫咗半隻海南雞~估唔到隻雞又真係好滑💞🥰👍🏻有雞味!不過佢就淨係提供酸辣嗰隻海南雞汁,冇濃醬油或者薑蓉提供。蝦餅係老細至愛,又點會唔食呢??😅我就最鍾意叫拼盤,貪佢乜都有啲,一次個滿足幾個願望!本來想叫杯斑蘭香茅梳打飲,不過上次響第二間飲過麻麻地,今次就嗌杯碟豆花梳打,起碼唔飲得都睇得嘛…🤭🤭🥰咁飲落又算ok嘅,碟荳花味非常濃~佢舖仔細細,但係都幾好生意,基本上不停有客,川流不息,半數以旅客為主,即係佢響飲食平台都應該有啲江湖地位~🤔🤔🤭🤭😅