2022-08-11 596 瀏覽
我同朋友都好鐘意試下D小店, 因為小店好多時都會比到驚喜我地, 今次朋友帶我去葵芳試下一間叫泰星匯既小店, 我都好期待會比到咩驚喜我地位於信芳街, 其實係地鐵站行去新都會, 再行去葵廣, 再由一條天橋落去就到, 其實都幾方便沙嗲串燒-$64/串首先上枱既時候, 我可以好清楚分到雞, 牛, 豬, D點看似簡單但出面好多都做唔到, 不但肉眼分唔到, 甚至食埋都未知係咩黎, 證明D肉係泰星匯串燒真係唔錯的。而且串燒係食到果種肉味, 唔會腌到死咸, 調味岩岩好, 再配合埋個食到出花生粒既沙嗲醬, D個前菜己經好唔錯香葉炒鮮魷-$95D碟比較似家常菜, 但食落個鮮魷係比一般食到既更嫩滑, 而且仲有唔少舊, 真係做到收幾多錢比返合理既料食客, 而且仲有唔少三色椒, 豆色既菜, 層次豐富, 味道都唔錯泰式芒果絲脆炸鱸魚-$188上枱已經哇左一聲, 因為真係好大碟, 感覺抵食。而且鱸魚係起肉炸, 冇骨咁制, 食得舒服。而魚肉炸得好香口, 加上泰式芒果絲少少酸既味道, 又開胃又好味, D個堅比到我地唔少驚喜香葉肉碎炒飯-$68我地唔係好食得辣, 所以叫小辣, D個辣度對我地黎講岩岩好, 少少辣更能吊出個
我同朋友都好鐘意試下D小店,
因為小店好多時都會比到驚喜我地,

沙嗲串燒-$64/串

香葉炒鮮魷-$95

泰式芒果絲脆炸鱸魚-$188

香葉肉碎炒飯-$68
我地唔係好食得辣, 所以叫小辣, D個辣度對我地黎講岩岩好, 少少辣更能吊出個炒飯味道。飯粒做到軟熟得黎粒粒分明, 而且食落都好有鑊氣。
食泰國野有D辣, 叫杯野飲都大杯過人的, 配泰國美食真係絕配。

總結, D間小店真係有驚喜, 樣樣都幾好味, 而且性價比高, 下次我會想再黎試下有咩好野食!
2022-08-08