泰Grill (天晉匯)

Thai Grill (PopWalk)
2024-02-19 61 瀏覽
今次嚟到朋友屋企附近同佢一齊食lunch,而我哋就揀咗比較喜歡嘅泰國菜,食最愛既泰國餐,呢度無論係室外定係室內環境,都非常之舒服,而且我地點野食好快都到齊,效率幾快!⭐️牛魔皇船麵最值得一讚嘅就係呢個船面,個味道同埋風味十足喺泰國食緊船麵咁,令到自己有一個身處泰國嘅感覺⭐️特盛海鮮冬蔭功湯金邊粉冬陰功味非常濃郁,而海鮮嘅份量都多,金邊粉軟硬適中,而且吸收晒冬陰功嘅鮮味,每食一啖,就好似將湯嘅精華食埋一樣,感覺非常之滿足⭐️青木瓜沙律(小) + 冬蔭功湯(小)兩個餐都附送前菜,青木瓜沙律同埋冬陰功湯都非常之開胃,辣味都恰到好處⭐️泰式海南雞(半隻) 雞非常滑,一試就知係新鮮雞,加埋佢嘅泰式風味醬料,令到佢嘅層次更加豐富⭐️椰汁糕一碟有8小舊,作為一餐嘅結尾,佢令到人有滿足感覺,椰汁道濃郁之餘,口感都非常好

⭐️牛魔皇船麵

⭐️特盛海鮮冬蔭功湯金邊粉

⭐️青木瓜沙律(小) + 冬蔭功湯(小)

⭐️泰式海南雞(半隻)

⭐️椰汁糕