2021-08-09 320 瀏覽
屯馬通車之後成日都想去九龍城食下泰國野解下旅行癮🤪 朋友試過呢間話推薦🤔 裡面唔少人而且座位比較迫 坐板凳唔算特別舒服 而去無位擺野😅 味道惹味既同時唔會好港式👍🏻 啱曬我呢D鍾意地道泰口味既人🇹🇭如果怕重口味既朋友仔就要留意一下啦🤗⭐️ 泰式肉碎生菜包 🥙肉碎份量好豐富🐷泰式香葉同紫洋蔥既調味令口味變得Exotic🧅香口度比辣度高🧄加上生菜包住同青檸汁既點綴🍋 意外地不會太油膩⭐️ 燒牛肉 🥩 遠處都聞到燒過的一陣陣焦香🔥火候十足而裡面唔會太熟😚 可惜有幾塊牛肉偏乾唔夠Juicy🥲⭐️ 泰式冬陰功湯 🥘望到面頭好多辣椒油以為好辣🌶但係撈勻左發覺湯底偏酸🍊好重香茅味 貼近泰國口味又開胃啖湯都落足料食到大蝦🦐有驚喜‼️⭐️ 泰式燒雞翼 🐔見到門口嘅炭爐即叫即燒好吸引🤤飽滿嘅雞翼充滿蜜糖香🍯仲要唔乾添
泰式肉碎生菜包

⭐️ 泰式肉碎生菜包 🥙