2021-02-18
嚟到九龍灣工廈區有好各式各樣嘅餐廳選擇,而今次嚟呢度啱啱見到新開咗一間泰國菜,裏面個環境係比較特色,真係好似置身於泰國餐廳,而家冇得去旅行回憶下泰國🇹🇭✨無骨海南雞扎肉河粉河粉多數都會配扎肉,而依度會配細碟無骨海南雞河粉,首先講海南雞先,雞肉啱啱好皮薄肉質鮮嫩軟滑,配埋秘製海南雞醬帶一點香辣嘅味道✨招牌叻沙摻摻我就最鍾意食喇沙,比較出色有椰汁香味味道,辣得來帶一點香滑,喇沙摻摻有兩種面底,一種油麵同埋米粉夾住左一齊食層次感更加豐富,裏面配海鮮包括有鮮蝦、蜆肉、魷魚、蟹柳、炸魚柳分量比較多,細食嘅女士可以同朋友share😍✨火車頭河粉火車頭一定唔會少配料有牛肉、牛丸、牛腩,而湯底熬過嘅牛肉湯香味特別濃郁,河粉通透夠爽滑,分量十足✨沙嗲串燒豬 🐷豬肉紮實,唔會燒到好乾身牛🐮牛肉新鮮嫩滑雞🐔雞肉比我想像中肉質更加鮮嫩配合秘製嘅沙嗲醬微微香辣得來又夠花生味道😋✨香茅雞翼雞翼大細適中,雞皮薄肉質超滑雞油滲出好juicy又唔會燒到好乾😍👍🏻👍🏻👍🏻✨泰式生菜包生菜包必定會Order,肉碎裏面減少辣味啱晒我口味,生菜🥬新鮮爽脆,肉碎包住生菜中和左油膩,口感更豐富✨泰式奶茶泰式奶茶一向都會比較偏甜,依
✨無骨海南雞扎肉河粉
✨招牌叻沙摻摻
✨沙嗲串燒
豬 🐷豬肉紮實,唔會燒到好乾身
牛🐮牛肉新鮮嫩滑
雞🐔雞肉比我想像中肉質更加鮮嫩
配合秘製嘅沙嗲醬微微香辣得來又夠花生味道😋
✨香茅雞翼
✨泰式生菜包
✨泰式奶茶
泰式奶茶一向都會比較偏甜,依度呢我飲落去可以話正宗泰式奶茶,香滑嘅奶茶配埋泰式茶葉,甘香濃郁
✨青檸薄荷梳打
青檸配薄荷酸酸甜甜薄荷好清涼,梳打溝埋一齊每一啖好爽,配埋泰式嘢食簡直係絕配