2015-08-01 889 瀏覽
最近發現銅鑼灣新開左間泰菜餐廳,裝修好靚!一於入去試試佢~~一行入餐廳已經見到幾條金腰帶掛在牆上,平時睇電視睇得多,咁近距離望下d金腰帶都係第一次一問之下原來金腰帶的主人係Bryan To!!不得了~識泰拳的人一定聽過佢大名!餐廳共有兩層,地方幾大幾寬敞,坐得舒適,又有大電視播放著拳賽,氣氛好好牆上是一幅幅3D畫,一用電話影相3D效果便會顯現出來,好神奇架!好 入返正題今次點了幾個菜香辣蟹肉夜明珠原來係用荔枝肉包著蟹肉來食,雖然蟹肉有少少辣,但荔枝很甜,中和了辣味第一次遇到依種食法,好特別!蟹肉蝦餅將蟹肉和蝦肉混和再煎成一塊塊蝦餅,很香脆,咬落夠彈牙,而且蝦蟹兩者亦很夾泰式生蝦生蝦是冰震著上枱的,所以很夠凍,蝦肉亦很爽很彈牙,夠晒新鮮配上酸辣醬汁咁食,雖然我唔係好食得辣,但都覺得個醬汁好好味最後甜品選了 椰皇焦糖燉蛋本身都中意食creme brulee依個用椰皇殻上的creme brulee充斥著濃郁的椰皇味估唔到燉蛋吸收晒椰皇的味道係咁好食,表面的焦糖亦燒得很脆口!食完第一啖係會不其然地繼續食第二啖第三啖...
最近發現銅鑼灣新開左間泰菜餐廳,裝修好靚!
一於入去試試佢~~
好 入返正題
今次點了幾個菜
香辣蟹肉夜明珠
第一次遇到依種食法,好特別!
香辣蟹肉夜明珠
蟹肉蝦餅
蟹肉蝦餅
泰式生蝦
生蝦是冰震著上枱的,所以很夠凍,蝦肉亦很爽很彈牙,夠晒新鮮
配上酸辣醬汁咁食,雖然我唔係好食得辣,但都覺得個醬汁好好味
泰式生蝦
最後甜品選了 椰皇焦糖燉蛋
本身都中意食creme brulee
依個用椰皇殻上的creme brulee充斥著濃郁的椰皇味
食完第一啖係會不其然地繼續食第二啖第三啖...
椰皇焦糖燉蛋
2015-07-30