2022-09-29 492 瀏覽
將軍澳南越開越多特色食肆,放工或者放假嚟chill下,食住飯望下個海再望下啲人踩單車都幾寫意🥳🥳呢日就嚟到ReDivine呢間主打特色泰國菜嘅餐廳,分室內同室外座位,兩邊都有打卡位,呢日我就坐係室內嘅搖搖椅到,又幾有泰國度假feel🍃呢日食嘅鹹點全部都係辣,但係每道菜式嘅辣味同調味都唔同🌶可以試勻唔同層次😛ReDivine廚師發辦炒蜆超級大盤嘅炒蜆,食極都食唔晒咁🤣🤣蜆肉幾鮮甜。有唔少泰式香料,辣辣地偏重酒香,忍唔住一隻接一隻😋😋泰式香辣凍鮑魚凍食嘅鮑魚比較少試,呢個鮑魚好新鮮彈牙👍🏻醬汁辣度唔高,酸酸辣辣幾醒胃😗西班牙豬肋骨,小火山成座🌋咁嘅豬肋骨望落好吸引😍每條豬肋骨都係份量十足,好多肉,唔會得棚骨。豬肉炆得好腍,面頭鋪滿泰國芫茜、辣椒同青檸汁混合而成嘅醬料,一絲絲咁,撈埋豬肋骨食,味道好香又好刺激🤪🤪炒飛天雜菜呢味菜都係辣嘅,辣味相對鹹香惹味啲,都好食😚綠西米班蘭蛋糕,柚子雪糕食咗咁多辣🥵嘅菜式最後都食番個甜品平衡下,西米加斑斕蛋糕好有泰式感覺,清清地唔太甜,加上酸酸甜甜嘅柚子雪糕同面頭脆脆食唔錯😗😗係側邊嘅芒果酸咗啲啲。人均消費:$350推介指數(10分為滿分):8分

ReDivine廚師發辦炒蜆

泰式香辣凍鮑魚

西班牙豬肋骨,小火山

炒飛天雜菜
呢味菜都係辣嘅,辣味相對鹹香惹味啲,都好食😚

綠西米班蘭蛋糕,柚子雪糕

人均消費:$350
推介指數(10分為滿分):8分