2020-11-15 112 瀏覽
今晚嚟到長沙灣呢邊食晚餐,好近站,出面呢度有好幾間連住嘅餐廳 ,貨櫃造型,好得意!我哋就選擇咗其中一間----喜泰味環境相當唔錯超級多嘢食一坐低,店員就會親切咁送上水同埋一碟蝦片, 以為係送嘅應該都唔會特別好味, 點知,原來真係好好味!沙嗲串燒牛,呢個串燒賣相吸引,肉質鮮嫩,已經醃得好入味, 再配埋特有嘅沙爹醬 ,真係十分好味!椰香青咖哩雞煲, 我真係好鍾意食呢個煲,其實佢有三款選擇嘅 ,有雞煲啦,牛腩煲,或者雜菜煲,由於我已經選擇咗串燒牛,所以呢,就選擇食雞,呢個煲唔單只得肉,亦都有好多蔬菜嘅配搭, 有豆類啦,金針菇,茄子等等。 主要係佢個青咖哩醬汁,實在係太好味啦! 以往我食開嘅青咖哩,都覺得好辣!但係呢個可能因為有椰汁嘅中和佢就一啲都唔辣,但係味道就啱啱好,我可以用個汁,配送三碗白飯!蛋黃鮮蝦炒金邊粉, 色澤鮮艷 望落就好有食慾, 佢個金邊粉炒得好靚! 鮮蝦彈牙!味道適中,分量又多! 簡直係最值得叫嘅一道菜!

環境相當唔錯

超級多嘢食