2018-06-15 57 瀏覽
上網見到元朗有間車仔麵有泰式湯底,呢日同友人嚟開元朗,就一於嚟試下。舖頭唔算太大,大概坐到十幾二十人,感覺乾淨舒服。車仔麵我同友人都揀自由配搭嘅三餸餐($38),我係泰國鱷魚湯底(小辣),粗麵底配辣豬皮、咖喱魚蛋同墨魚丸。友人就叫左咖喱湯底,米線配冬菇、豬紅同鷄腎。我哋另外叫左份網紋春卷(細)($15)、炸魚皮(細)($15),同2杯薄荷青檸梳打(跟餐每杯$11)。鱷魚湯底鮮味濃郁,自選嘅三餸辣豬皮、魚蛋同墨魚丸都好好味,仲有杞子、紅棗同蟹味菇做配料,加上彈牙的麵底,正!朋友嘅咖喱湯底夠晒惹味,鷄腎入味唔韌,豬紅同冬菇亦出色,呢個湯底比較辣,啱晒鐘意食辣嘅朋友。網紋春卷配上個酸甜醬食落鬆化唔油膩。炸魚皮脆卜卜夠晒鬆化,配上沙律醬好好味!薄荷青檸梳打真材實料,用料豐富,飲落透心涼,正!呢餐樣樣豐富,價錢實惠,我會再嚟幫襯!

舖頭唔算太大,大概坐到十幾二十人,感覺乾淨舒服。

網紋春卷配上個酸甜醬食落鬆化唔油膩。

炸魚皮脆卜卜夠晒鬆化,配上沙律醬好好味!

薄荷青檸梳打真材實料,用料豐富,飲落透心涼,正!

呢餐樣樣豐富,價錢實惠,我會再嚟幫襯!
5 分鐘 (堂食)
午餐