2023-08-08 420 瀏覽
放假朝早嚟牛頭角個fitness centre做運動,諗住食野補充體力,係OpenRice見到呢間新開嘅「泰廚娘」,貪佢平平地,所以過嚟幫襯。😋「泰廚娘」係家庭式經營,爸媽仔女姑姐一齊打點,媽咪係泰國人,爸爸就好鍾意分享,企喺bar 枱前一路打點,一路分享,泰泰泰熱情招呼,而食物亦係泰泰泰好味。🤤黃咖哩雞肉飯🐥其實我成日都去泰國,食好多泰國野,估唔到「泰廚娘」嘅咖哩味道都係咁正宗,又唔會太辣,雞肉又非常鮮嫩,令我仿如置身泰國,估唔到簡單一個lunch,相宜嘅價錢,食到正宗泰式咖哩,幸福感爆滿。泰式豬頸肉🐷🐖豬頸肉肉質嫩滑,肉質入味,內部保持著多汁的口感,肉質鮮美,帶著一絲微辣的辣椒香氣,令人垂涎欲滴。泰式鳳爪🐥口感爽脆,淋上特製的泰式醬汁,具有微辣的味道,並且帶有一些香料和檸檬草的香氣。泰式魚餅🐟以魚肉為主要材料,吃起來酥脆可口,並且帶有一些獨特的泰式風味,搭配甜辣醬一起食用,增添豐富口感和風味層次。木橘茶🍹🍹好清新,第一次飲就愛上,聽說有利尿排毒、幫助消化,減少腸胃脹氣、減緩便秘、改善腹瀉、消化不良、胃病和痔瘡的效用,在泰國很容易買到,下次去泰國都要試下。泰廚娘地址:觀塘偉業街93號

黃咖哩雞肉飯🐥

泰式豬頸肉🐷🐖