2024-03-27 25 瀏覽
平時行中環街市,總會經過呢間泰式甜品店😍,呢間小店主打賣相精緻特色口味蛋糕🍰,好多款蛋糕都幾吸引🙈,所以今次我都買左個蛋糕返屋企試下😋- 泰國青檸士多啤梨慕絲蛋糕 (4吋)🍰 $238蛋糕以盤栽外形呈現,蛋糕底層海綿蛋糕濕潤😝,中層加入酸甜士多啤梨蓉🍓,味道清新,上層士多啤梨慕絲口感絲滑綿密😎,帶有少量士多啤梨果香🤣,表面朱古力脆脆🍫增加口感,以士多啤梨外型慕絲亦同樣地加入士多啤梨醬,配上濃郁奶香白朱古力外圍及朱古力花花🌼裝飾點綴,口感豐富,但整體甜度較高🤣如果唔想拎返屋企食咁麻煩,其實都可以係店內食,旁邊有長椅,而且裝備雅致舒適,都好適合打卡❤️❤️📍 Asok Thai Cake - 中環中環皇后大道中93號中環街市1樓121號舖@asokthaicake#justlingggxd_甜品#justlingggxd_中環

- 泰國青檸士多啤梨慕絲蛋糕 (4吋)🍰 $238

📍 Asok Thai Cake - 中環