2016-12-12
兩個女孩子唔係好肚餓,只係行完街想搵個地方可以坐低舒舒服服傾下計,同埋可以食少少輕食,行過呢度門面望到入面好似幾好mood,見有位就推門入去try try~唔太肚餓的兩個人,竟然最好都可以點左四道菜,你唔係唔知咩叫口痕呀嘛?邊個話食野一定係為左醫肚,哈哈……不過我地叫嘅全部都係好輕口、好清新嘅菜式,最啱一邊傾計一邊慢慢歎~我地兩個都係沙律狂迷,平時lunch都係食沙律多,所以點左木瓜沙律同柚子沙律,兩個味道都係酸酸甜甜好醒胃,配菜勁多,又有大大隻鮮蝦,勁好味,柚子勁大粒又甜,一人清一碟絕對無難度,yummy~繼續係蔬菜系列,叫左個炒芥蘭苗,呢d平時屋企好少煮,而且聽阿媽講比較貴,所以難得見到呢度有得食就梗係要試下啦!芥蘭呢種深綠色嘅菜幾有益就唔洗多講,食落好清翠好新鮮,簡單用蒜炒已經好味到暈~為食二人組最後點埋個生菜包,就咁食肉就梗係覺得膩啦,但夾左入生菜入面食就完完全全係兩回事,入口好有口感,d肉碎好惹味,入味都混入左d蔥蒜,唔係得肉only咁齋!邊個話泰菜一定係濃味又辣又heavy,我地呢餐可以話係十級清腸胃呀~