早幾日中秋同長輩揸車去左e間餐廳食泰菜,早早地5點幾冇咩人👍🏻不過車位唔算多,揸車去既建議早少少去👍🏻餐廳裝修比較簡約,餐桌係雲石紋,似cafe咁🙈大時大節高興得濟,又想試哂d招牌菜,所以叫左比較多野,印象中叫左7樣野食3杯野飲🤣勁多,3個人食完全食唔哂,最後打包左d走。[sum up一下:]菜式:1. 酸辣去骨鳳爪🧡好食,好開胃~食親泰國野都會叫。2. 大蝦冬蔭功湯🧡份量都ok, 每人飲到~2碗。3. 泰式燒雞 (半隻)🧡e個比較後上菜,所以大部分都打包走。個人覺得隻雞肥左d d有少少膩,但味道醃得唔錯。4. 沙嗲串燒(6串)🧡叫左豬牛雞各二,豬略為鹹左d d, 但沙嗲醬好好食。5. 燒鱔(3串)🧡🧡🧡推介!!!我平日唔太食魚,驚骨。e個鱔好食到唔記得影相,好厚肉,魚油好香,唔腥。皮有少少脆,好好食。不過都係有少少骨,食要小心d。6. 馬拉盞炒雜菜🧡有椰菜,西蘭花,椰菜花,紅蘿蔔,菜心等等。7. 咖喱軟殼蟹 (加包)🧡e個係店員既推介菜,但個人覺得麻麻地,蟹炸得over左。飲品:1. 椰青 🧡清甜之選2. 龍眼冰🧡龍眼得兩粒少左d3. 珍多冰d fd🤣唔記得叫咩名🧡有d綠色遮喱個隻甜
餐廳裝修比較簡約,餐桌係雲石紋,似cafe咁🙈
[sum up一下:]

菜式:
1. 酸辣去骨鳳爪
🧡好食,好開胃~食親泰國野都會叫。
2. 大蝦冬蔭功湯
🧡份量都ok, 每人飲到~2碗。
3. 泰式燒雞 (半隻)
泰式燒雞

4. 沙嗲串燒(6串)
🧡叫左豬牛雞各二,豬略為鹹左d d, 但沙嗲醬好好食。
串燒

5. 燒鱔(3串)
6. 馬拉盞炒雜菜
🧡有椰菜,西蘭花,椰菜花,紅蘿蔔,菜心等等。
7. 咖喱軟殼蟹 (加包)
🧡e個係店員既推介菜,但個人覺得麻麻地,蟹炸得over左。
咖喱軟殼蟹

🧡龍眼得兩粒少左d
3. 珍多冰d fd🤣唔記得叫咩名
🧡有d綠色遮喱個隻

甜品
椰汁西米糕 (free)

甜品係餐後餐廳送既,成餐食左900幾。以份量同味道黎計,CP值都OK, 可以一試。
串燒