2022-01-31 116 瀏覽
—————————————————————🍴美食資訊🍴Thai larb lettuce wrap($128)泰式生菜包。啲肉碎唔係辣炒嘅,加上可能有海量洋蔥嘅關係,所以味道屬偏甜😂個人比較重口味,都係鍾意坊間辣炒肉碎多啲🙈🌶️同埋佢啲生菜屬長條型,冇出面圓片型嘅生菜咁好包😅The crying tiger steak “seua rong hai”($208)直譯叫「哭泣的老虎」🐯😂遮係泰式牛扒。係以燒烤嘅牛扒沾哩個泰式乾辣椒蘸料🇹🇭🌶️哩間餐廳選用左安格斯肉眼黎燒烤,肉質非常嫩而且鎖到肉汁,配埋自製泰式蘸料帶少少辣味入口,唔錯。Thai basil chicken spaghetti($68/half)羅勒雞炒意粉。羅勒又稱九層塔,一種用於烹調嘅香草。一食入口就超重九層塔嘅味,係比較少見嘅炒意粉口味😂唔難食但係又算唔上好味😅好睇你個人鍾唔鍾意九層塔嘅味道🙊Skewers串燒:Wagyu和牛($32)似骰仔牛多啲😅不過不失Naem sour pork sausage酸肉腸($32)泰國酸豬肉,食落酸酸辣辣咁,幾過癮🐷Pork‘s neck豬頸肉($28)燒得幾香,起碼唔會乾爭爭同好柴口P

—————————————————————
🍴美食資訊🍴

Thai larb lettuce wrap($128)

Skewers串燒:
Wagyu和牛($32)
似骰仔牛多啲😅不過不失
泰國酸豬肉,食落酸酸辣辣咁,幾過癮🐷
Pork‘s neck豬頸肉($28)
燒得幾香,起碼唔會乾爭爭同好柴口
Pineapple菠蘿($28)
遮係食熱嘅菠蘿🍍好食但係冇咩特別🙂可以叫黎打卡添加啲熱帶風情feel😌

Sriracha chicken wing($68)
是拉差雞翼。好好咁整左單骨雞翼🦴食得比較方便。是拉差醬都冇吝嗇過,每一隻雞翼都搽滿曬。

Prawn toast($48)
蝦多士。最好食就係哩樣!!成舊多士酥酥脆脆,上面鋪滿白芝麻,食落更香口。裡面都塞滿蝦肉,多士又夠薄身,每一啖都好滿足🦐仲配埋啲胡椒炸蝦餅,就係要你熱氣都忍唔住想食曬🤤

Coconut($68)
椰青。好飲兼解渴🥥最緊要記得刮啲椰肉食!

————————————————————
👑評分
味道:3.5/5
環境:3.5/5
價錢:3/5
份量:2.5/5
服務:4/5
會否推薦:會

幾有特色嘅泰式酒吧。門口有個彩繪玻璃打卡位🤟🏻不過佢每碟餸都比較細碟,而且菜式選擇比較少😕就好似今次我同朋友一共四個人去食基本上我地都叫均曬成個menu啲野食但係我地都唔係話食到好飽😅(絕對唔係我地大食😌🤫)莫非因為係酒吧關係,所以都係送酒菜size?🤔
佢地啲職員都好主動,會過黎同你介紹menu👍🏻

————————————————————