!! 生蠔shooter 要試!!<泰菜crossover fusion菜。原燒道場>🔥😋記得之前係一間叫泰王既泰菜餐廳係幾好食😌 唔知佢係自己搞fusion定同其它合伙 加入埋串燒🔥同fusion野 😮 不過唔緊要 我既宗旨係 最緊要好味😋 入到去 一如以往g樓放滿泰國裝飾 而一樓 變成有武士既日本裝橫🇯🇵 當然 兩層都可以點日本同泰國野 😃 由於只係happy hour黎坐下 所以只點左 兩味特色菜同杯啤酒 如果滿意既下次會再黎食下小食😃👍🏻😍<蠔shooter系列>🥃🐚🍴上中下段蠔shooter 168 蚊一set三杯由左至右既係1.🥃道場之補🍄用左清酒 加上爽滑彈牙既生蠔 上面加上黑松露醬 估唔到松露同蠔既鮮味甘match再加上清酒少少啃口感 最濃酒味好味 😍2.🥃柚子酸汁及三文魚籽🍊🐟清酒 加上少少酸甜既柚子味 一啖倒落口 一路咬住juicy大粒既三文魚籽🐟 同爽滑生蠔 三杯中最有口感😃3,🥃香草青檸soda🍋🌱少少香草加上檸檬汁 酸酸甜甜 加上青酒同生蠔 開胃又好味,三杯中最清新😃👍🏻🍺Blue girl draught beer 🍻68蚊
!! 生蠔shooter 要試!!
<泰菜crossover fusion菜。原燒道場>🔥😋

😍<蠔shooter系列>🥃🐚
🍴上中下段蠔shooter 168 蚊
一set三杯由左至右既係

1.🥃道場之補🍄
2.🥃柚子酸汁及三文魚籽🍊🐟

3,🥃香草青檸soda🍋🌱

🍺Blue girl draught beer 🍻68蚊 / pint
藍妹draft啤酒味偏淡 顏色偏黃色 啤酒泡夠滑 飲落十分新鮮清新 好唔好味見仁見智 我個人幾鍾意😃

🍴香煎日式蟹餅伴芒果沙沙 3件 78蚊🦀
一碟三塊蟹餅 因為多麵粉 所以幾有口感 入面有d香草 鮮甜蟹肉 食落去都算有蟹味😍🦀 咬開熱辣辣 而底下既芒果沙沙 有洋葱 芒果同紅椒碎🌶🌰 好juicy同酸甜 , 同咸味高既蟹餅幾襯 唔錯 😃👍🏻

Score 平均分 <7.5/10>
Taste 味道:🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#原燒道場
銅鑼灣謝斐道456 至458 號拔萃商業大廈地下及1 樓
~~~~~~~~~~~~~
2017-09-13