2019-09-21
第一次同朋友嚟呢度食泰國嘢 真係覺得泰正正到令到我打咗第一個食評首先環境舒服 有兩層我哋十幾個人上咗去上面個層 好闊落坐得好舒服 好啱一家大細成堆朋友嚟食 服務態度真係super nice正宗泰國人侍應好nice咁教我哋泰文 原來芒果沙冰個讀音叫"懞苯” 佢有杯特式嘢飲係蕃茄沙冰 平時出面泰國餐廳都見唔到有 又幾特別幾好飲喎!食物質素新鮮好味食材全部都好新鮮 好食到啲嘢食一嚟到所有人都搶住食咁 唔記得所有嘢食都相機食先我哋食咗生蝦啦 泰北清湯冬陰功 小食拼盤 咖喱蟹 豬肉生菜包 蜆 鹽燒盲曹 海南雞 燒雞 青檸汁燒牛肉每一樣都好好食 但我有幾樣餸要特別推介泰北清湯冬陰功 未飲過清湯版冬陰功 啲魚好滑 又飲到鮮味 清得嚟又有冬陰公嘅辣味 正!鹽燒盲曹條魚超滑 加埋個辣汁 好開胃咖哩蟹啲蟹好大隻 好新鮮 個汁我哋配埋個蒜蓉包 呢個組合無得輸!另外我都好鍾意青檸汁燒牛肉 但無影相 啲牛好嫩好juicy 如果要食泰菜 呢間泰開心我點都會encore!
正到令到我打咗第一個食評
首先環境舒服 有兩層
服務態度真係super nice
正宗泰國人侍應好nice咁教我哋泰文
原來芒果沙冰個讀音叫"懞苯”
食物質素新鮮好味
每一樣都好好食 但我有幾樣餸要特別推介