2025-01-14
今日又黎觀塘工廈搵食,朋友介紹左呢間超有氣氛泰菜。餐廳裝修好靚,地方好大好闊落,一入去見到燈籠高掛,中間有個打卡靚位,系彩虹流水池😍🌈餐廳menu 都好有心思,有二人/四人同多人套餐,幾多人聚會都冇問題。另外仲有一系列廚師推薦食物同特色飲品。🍗泰式無骨海南雞(半只)餐廳推薦菜,雞肉真系肉嫩多汁,連雞胸位置都吾會鞋👍🏻半只份量都幾多,如果多人叫一隻一定滿足😋🐟泰式明爐青斑必食推薦😍雖然要等30分鐘,但同朋友傾下計都吾覺得內。原條青斑上枱,賣相一流。職員會現場將湯汁淋系鍋上,煮幾分鐘就食得😋魚肉嫩滑,魚油豐富,仲啖啖肉。湯底仲有大量豬肉碎,鮮甜惹味。🐮黃咖哩新西蘭牛肋條咖哩濃郁但吾會太辣,配法包一流。牛肋條肉味幾濃,不會韌,份量多,超滿足😆🌟見到餐廳仲有包場服務,有兩間獨立包箱,可以唱k,打牌,篤波等,仲可以一路食泰菜,有免費椰子雞湯同泰式甜品😍
🍗泰式無骨海南雞(半只)
🐟泰式明爐青斑
🐮黃咖哩新西蘭牛肋條