2023-07-08 36 瀏覽
今次我哋嚟到嘅餐廳係「水門雞飯」,呢度嘅招牌菜就係佢哋嘅水門雞飯啦!🐣話晒招牌菜就一定點咗嚟食,真係好嫩好多汁,肉量又夠足料,加埋佢哋嘅油飯,好香好滑,再加上酸甜辣香兼備嘅醬汁,真係一流啊!雞飯之外,仲試咗佢哋嘅泰式炒通菜,份量超足,蒜香辣椒香好惹味,唔會太辣唔會太鹹,唔覺唔覺食咗勁多菜😂話說我係一個串燒迷,就要試下佢哋嘅沙嗲串燒啦!配咗兩款醬汁,一款香濃嘅沙嗲汁,一款清新酸甜,個人嚟講比較中意沙嗲汁。串燒燒起即上好香口,不過睇熱啊!🤣如果你鍾意食雞翼,就要試下佢哋嘅胡椒單骨雞翼啦!一啖一隻,就算係跟餐小食份量都好足,尤其有咁多款汁點,好滿足。講咗咁多食物,當然都唔少得嘢飲。試咗佢哋嘅泰式檸茶,泰茶味道好香就不在話下大家都知啦,佢亦唔會太甜,飲落去好解膩。如果你係泰茶迷,一定要試下啦!🧉其實除咗食物外,呢度嘅裝修完全還原泰國feel,可能因為咁食嘢都好食咗!泰掛住泰國嘅話,一定要嚟到呢度試下啦😗