2011-11-18
以前我唔會食泰國菜, 因為我覺得泰國菜一定係辣 試過御泰坊之後, 我對泰國菜有新既睇法~我同男朋友當晚要去apm睇戲, 所以就來到apm食晚飯, 知道這間餐廳的泰國菜很好味..剛好6點去到又唔使排隊, 就入去試一試我地叫咗炭燒豬頸肉, 馬拉盞炒通菜, 甜咖哩羊骨排~炭燒豬頸肉 : 好大碟, 肉汁豐富, 點汁食味道好正(男友話^^), 我就覺得兩個人有點太多, 但味道唔錯 馬拉盞炒通菜 : 馬拉盞好香, 不太油又不太鹹, 有少少微辣, 不太食辣的我都很喜歡食這味菜 甜咖哩羊骨排 : 買相很吸引, 羊骨排味道跟咖哩很夾, 微"蘇", 肉質細嫩, 脂肪不多, 咖哩汁配飯一樣好味我地用咗45分鐘KO所有食物 除了食物好味之外, 餐廳環境都唔錯, 當晚我地可以坐卡位, 位置都很舒服, 服務都很好, 食物很快就到, 值得再試。
我地叫咗炭燒豬頸肉, 馬拉盞炒通菜, 甜咖哩羊骨排~ 炭燒豬頸肉 : 好大碟, 肉汁豐富, 點汁食味道好正(男友話^^), 我就覺得兩個人有點太多, 但味道唔錯 馬拉盞炒通菜 : 馬拉盞好香, 不太油又不太鹹, 有少少微辣, 不太食辣的我都很喜歡食這味菜 甜咖哩羊骨排 : 買相很吸引, 羊骨排味道跟咖哩很夾, 微"蘇", 肉質細嫩, 脂肪不多, 咖哩汁配飯一樣好味