2021-09-29 26 瀏覽
之前一直bookmark咗屯門置樂呢一間泰式香蕉煎餅🤤之前去親泰國夜市見到都會必食去唔到泰國去住泰小子止癮😂😂揀咗Nutella榛子醬香蕉煎餅🥞+飲品(因為朱古力醬配香蕉永遠都係絕配😂)本身諗住飲泰式奶茶,不過經過服務員哥哥介紹佢哋嘅芒果同埋西瓜沙冰嘅生果都係揀每日最新鮮嘅即製❤️而且只會加好少糖 盡量保留返原有生果嘅甜味所以之後揀咗芒果沙冰😋等咗大概5分鐘左右佢哋好有禮貌咁先俾咗杯芒果沙冰我哋飲住等,因為個榛子香蕉煎餅係即叫即整,個芒果沙冰絕對有驚喜😍飲落真係好有新鮮芒果嘅味道😋呢種味道完全令我諗起去東南亞旅行嘅感覺而且我本身好怕飲呢一類生果特飲會有好假嘅味道呢個完全冇,而且個甜度係我好喜歡的 等咗唔使10分鐘,Nutella 榛子醬香蕉煎餅到❤️急不及待放入口,熱辣辣同埋脆口❤️榛子朱古力醬加埋入邊嘅香蕉蓉餡料嘅份量同味道我覺得啱啱好!一啖一口好滿足加埋杯沙冰,覺得自己去咗泰國夜市一樣❤️雖然只係賣泰式煎餅同飲品嘅小店,但係食得出佢哋好有心機去整同埋有一股熱誠喺度🙂有時去食嘢,除咗食物味道好會覺得性價比高之外,其實員工嘅熱誠同埋禮貌往往都係額外加分嘅地方:)下次返嚟買埋泰式奶茶先😂🙂
去唔到泰國去住泰小子止癮😂😂
揀咗Nutella榛子醬香蕉煎餅🥞+飲品
(因為朱古力醬配香蕉永遠都係絕配😂)
本身諗住飲泰式奶茶,不過經過服務員哥哥介紹
盡量保留返原有生果嘅甜味
所以之後揀咗芒果沙冰😋

飲落真係好有新鮮芒果嘅味道😋
呢種味道完全令我諗起去東南亞旅行嘅感覺
而且我本身好怕飲呢一類生果特飲會有好假嘅味道
呢個完全冇,而且個甜度係我好喜歡的

等咗唔使10分鐘,Nutella 榛子醬香蕉煎餅到❤️
急不及待放入口,熱辣辣同埋脆口❤️
下次返嚟買埋泰式奶茶先😂🙂
2021-09-29
5 分鐘 (堂食)
  • Nutella榛子醬香蕉煎餅