SAVVY

2024-11-23 285 瀏覽
呢間餐廳嘅下午茶真係幾正❣️環境舒服,坐喺度已經覺得好Relaxing!「味遊泰國」下午茶$568 兩位用,食物賣相打卡一流📸先講鹹點,個椰絲蝦乾配辣柚子蝦片,蝦片脆卜卜,辣柚子醬夠曬惹味,椰絲同蝦乾又增添咗口感嘅層次。肉碎撻配粟米及甘荀,撻皮鬆脆,餡料豐富,味道唔會太濃,啱啱好。泰式大蝦配辣海鮮醬,大蝦鮮甜彈牙,辣海鮮醬夠曬惹味,但係又唔會搶咗大蝦嘅鮮味。泰式蟹肉春捲,春捲皮薄脆,蟹肉鮮甜,味道清新。甜點方面,個榴槤芝士蛋糕,榴槤味濃郁,芝士蛋糕幼滑,係榴槤控嘅必食之選😋班蘭椰子卷蛋,班蘭味香濃,椰子味清新,口感鬆軟。芒果糯米飯🥭🍚,芒果幾甜,糯米飯煙韌,係經典嘅泰式甜品。泰式千層糕,口感軟糯。馬卡龍同班蘭瑪德蓮蛋糕都做得好好,賣相精緻,味道唔會太甜。英式鬆餅配忌廉及果醬,鬆餅鬆軟,忌廉同果醬嘅配搭經典又好食!呢個「味遊泰國」下午茶,絕對係一個享受嘅下午茶體驗!加上環境舒適靚麗,係一個約會或者同朋友聚會嘅好去處!

泰式蟹肉春捲,春捲皮薄脆,蟹肉鮮甜,味道清新。