2020-10-17
🔹 主打寧靜同洗滌心靈嘅cafe,入到去已經感覺到個種安靜同peaceful,正正就係近期大壓力嘅日子裏面需要嘅下午🥰 特別嘅位在於,佢地推薦飲咖啡或者茶嘅客人,飲一啖原味,然後將杯飲品放入Singing Bowl😱根據指示敲打Singing bowl,從而洗滌心靈,同埋令飲品吸收正能量😳 據聞有人用Singing Bowl之後飲不出飲品嘅味道唔同咗添😛1️⃣ Vibes the High-Tea set $98 (7/10)🔹自選一件蛋糕 + 一杯布丁 + $45以入嘅飲品揀咗Lychee Rose嘅cake,幾重荔枝味但又唔會太假太死甜,仲有好淡嘅玫瑰味👍🏻 布甸似係西米奇亞籽布甸,食到有少少燕麥同糯米🤫配合埋椰子味嘅布丁,加上面嘅水果,好refreshing❤️ 整體份量算細件,係幾啱打卡嘅,不過性價比未算太高🥺 飲品揀咗Iced Beetroot Rose Latte (補+$15),好重紅菜頭味😱好靚啱晒打卡,飲落好健康🥳不過可能因為飲落感覺太生,所以個人唔係咁啱🙈2️⃣ Tulsi Harmony $40 (7/10)見到份Menu寫呢款茶有放鬆心情同舒壓嘅作用就揀咗
🔹自選一件蛋糕 + 一杯布丁 + $45以入嘅飲品
2️⃣ Tulsi Harmony $40 (7/10)
見到份Menu寫呢款茶有放鬆心情同舒壓嘅作用就揀咗😛嚟到已經聞到茶香味,飲落似印度茶,有少少似洋甘菊,但有淡淡嘅薑同埋白桃味,飲落都幾順口🤤就算擺耐咗都唔會好濃。一壺大概有兩三次杯份量,不過用常溫水再沖一兩次都仲好香👍🏻
Ig: chill.with.polaf