2022-10-03 229 瀏覽
之前就有見過唔少人去尼間灣仔嘅酒吧打卡✨覺得佢裝修非常特別,粉紅色嘅霓虹燈門口,門口有好幾部洗衣機,似足洗衣店!同朋友兩個人嗌左兩杯酒🍻主要都係想傾下計一杯係1664 blanc🍺啤酒飲落十分順口、清爽,唔會有好重苦澀味,易入口👍🏻而且仲大大杯🤩啱曬想坐低慢慢飲 慢慢傾計嘅朋友另一杯叫Bourbon Whiskey🥃聽講係Bartender 佢獨門調製嘅酒~用左利口酒Aperol、苦艾酒dry vermouth、血橙、蛋白去調製🥃飲落酸酸地,配合whiskey獨有嘅苦澀味,並唔會十分違和👍🏻反而恰到好處整體黎講 2杯酒嘅性價比都非常高,味道亦都十分獨特當選擇困難症發作時 Bartender 會比建議你/向你介紹唔同種類嘅酒,十分好客!再加上酒吧裝修非常特別🥳打卡絕對一流💕飲酒同朋友聚一聚嘅同時 又可以影到一輯靚靚嘅相真係非常好啊!
之前就有見過唔少人去尼間灣仔嘅酒吧打卡✨

同朋友兩個人嗌左兩杯酒🍻主要都係想傾下計