2022-06-06
活海鮮好新鮮 食過返尋味嘅火鍋店~~~週末去咗波鞋街濕平之後,路過見到唔知幾時新開左呢一間新嘅火鍋店,可以任夾海鮮好似好好玩咁,就一於同朋友入去試一試。~~~日式炒雜菜雜菜炒得幾爽脆,口感不錯。🥬~~~辣酒煮花螺雖然出面嘅活海鮮自助區都有花螺,不過懶人就係鍾意人哋整好俾我食,呢個辣酒煮花螺辣味唔會太強,但係又帶有辣香味,就算唔食得辣嘅人都可以handle到。🌶️~~~榴槤炸彈六月係食榴槤嘅季節,佢哋嘅榴槤炸彈外脆內軟,一咬中間嘅榴槤蓉就爆破而出,榴蓮控一定要試吓。🔥~~~熊本豚五花:同行嘅朋友唔食牛肉,所以我哋就叫咗豬。意想不到地佢哋嘅豬肉都好高質,肉味濃郁,肥瘦均勻,一個人都可以輕鬆食幾兜。🐷~~~佢哋嘅天婦羅都係推介之選。南瓜天婦羅,茄子天婦羅,前者香甜,後者好似煎釀三寶,味道都非常不錯😊~~~刺身方面,八爪魚好爽甜,三文魚魚脂滿滿,帶子就厚身鮮甜,甜蝦味道亦不錯,不過個人就最更加鍾意佢活海鮮區嘅活蝦~~~鍋卷鳴門 (旺角)旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓3B室
日式炒雜菜
雜菜炒得幾爽脆,口感不錯。🥬
辣酒煮花螺
榴槤炸彈
熊本豚五花:
~~~
鍋卷鳴門 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓3B室