2024-01-20 274 瀏覽
走進這家店,首先係受到滿滿的熱情款待,店員面帶笑容,熱情介紹佢哋嘅招牌蛋糕 "流心巧克力蛋糕"。一打開盒蓋,蛋糕賣相就已經攞盡眼球,做得精緻得滴,真係好誘人!初一啖試,外皮微微嘅酥脆,一啲都唔硬,輕咬落去就融入嗮巧克力嘅海洋。流心嘅巧克力漿流出嚟,溫熱嘅感覺配合濃郁香濃嘅巧克力味,簡直係絕配!😍然後,我再試下佢哋嘅 "水果撻",一睇就知用咗新鮮嘅水果,啲果粒瑩潤閃亮,好吸引!底部嘅撻皮香脆得嚟又唔會太厚,啖啖都食到水果同餅底,酸酸甜甜嘅滋味簡直係太對味!💥最後,唔可以唔提下佢哋家嘅 "檸檬凍芝士餅",餅身滑嫩,檸檬味正中夏天消暑之選,同埋芝士香味唔會過於濃重,食落去唔會覺得膩口。每一啖都係涼快嘅享受,真係食嗰刻令人停唔到口啊!🍰總括而言,這家店嘅甜品真係做到外形同味道兼備,而且感覺得到佢哋對每件甜品都用心製作,真心推介俾大家試下!下次有機會,我一定會再黎,尋找更多嘅驚喜!