2019-06-04
同朋友行街食晏,喺女人街見到呢間餐廳,其中一個朋友話喺其他分店食過,味道都唔錯,大家睇過餐牌都覺得唔錯,決定喺度食午餐。其實焗嘅食物已經好吸引我,呢度牛脷同芝士溜心呢兩款食物。我哋每人叫咗1份午餐,另叫1份下午茶餐,2款追加小食一齊Share。餐廳座位係茶餐廳風格,卡座有少少逼,餐廳亦無洗手間,不過食物質素最緊要,整體味道唔錯。+$18追加小食:釀糯米雞翼(2隻),脹卜卜嘅雞翼,外皮幾脆,裏面嘅糯米亦好夠味。+$14追加小食:鮮菌芝士焗西蘭花,呢個份量都幾多,西蘭花軟硬硬適中,雖然係芝士,但無滯膩感覺。下午茶餐煉奶厚切西多士,中間花生醬都幾多,不過牛油完全溶唔到。芝士溜心安格斯牛肉漢堡焗飯,肉質好鬆軟,一啲渣同鞋都無,裏面嘅流心芝士加飯上嘅汁勁有滿足感。森林雜扒飯,肉類都大大塊,味道可以。芝士豬柳漢堡焗肉醬意粉,呢度嘅烤焗主食以飯為主,意粉類較少,肉醬意粉但無咩肉,呢度仲有多塊豬柳漢堡就啱啱好,味道都唔錯。慢煮牛坑腩拉麵配豚王豬骨湯+$18追加即炸原件吉列豬扒1件,牛腩有啲鞋,豬扒有少少硬脆,肉質係鬆軟,麵就麻麻,呢個整體一般。
森林雜扒飯,肉類都大大塊,味道可以。