2022-04-12 616 瀏覽
Pirata Group旗下薄餅店🥳仲有得食大熱Pici Tiramisu❗️🍕CARBONARA💰HKD140 (Rating: 7.5/10)最正係每件都有隻流心quail egg🍳 鍾意食流心蛋表示開心🤣呢款一向係招牌 配蕃茄醬同Pancetta煙肉 整體似將Margherita 加上卡邦尼常見煙肉蛋🥓醬汁略鹹 不過欣賞佢番茄醬唔會整到好濕 ☕️PICI TIRAMISU💰HKD65 (Rating: 7/10)食到勁飽但Tiramisu都係要食😂不過其實我一向唔太欣賞Pici Tiramisu 偏水 多蛋路線 表現中上 但唔會令我係特登為佢而嚟😗finger超厚 應該有4-5cm 算係係加分位 因此咖啡味可濃啲 而家入口偏稀薄 冇回甘🧀MOZZARELLA FRITTA💰HKD95 (Rating:8/10)中環店先有😋外酥脆不太焦 水牛芝士拉晒絲 熱食好正 配新鮮Pesto醬 簡單極致美味 芝士控如我必食😎另外有兩杯Mocktail 一杯係提子一杯係柚子 兩款都OK但個人喜歡提子多啲🍇溝咗唔少梳打水所以唔會太甜 配Pizza係夾嘅

PICI  TIRAMISU
PICI  TIRAMISU