2022-11-05 328 瀏覽
趁著天氣開始涼涼地,計劃左今日假期去元朗南生圍行下,玩下風箏。但玩之前就先去同區的一間流水蝦放題餐廳填飽個肚先。聽就聽得多,但就真係第一次食。對於駕車人士黎講,地點都算方便,附近有停車場或路邊咪錶位可供選擇,雖則是位處小巷內且在地庫,但亦不算難找。餐廳地方都尚算闊落,每張枱旁邊都附設一個‘私人’的蝦缸 ,全部大頭蝦都新鮮兼大隻多膏,因為真係十分生猛,所以夾左上黎之後都要放係冰桶內幾十秒先可以將佢冰暈。除左主打既蝦之外,亦都有幾款其他海鮮、肉類、蔬菜。枱面上有幾款調味料可以自行調味。係燒緊野食既同時,可以食住熟食先。佢個炆伊麵味道都唔錯。特別想講下個魚皮凍盤,第一次咁樣食魚皮,個口感有d似海蜇口咁爽彈,唔錯!飲品方面都有十分之多選擇,最估唔到佢有啤酒任飲,飲多幾杯都足以回本🤭 可惜我要揸車 所以就冇得飲啦。兩個半鐘都好夠時間食,食完正餐仲可以食埋甜品直落,有雪糕雪條同蛋糕仔,可謂大滿足,所以整體性價比都唔錯。
趁著天氣開始涼涼地,

除左主打既蝦之外,亦都有幾款其他海鮮
、肉類、蔬菜。枱面上有幾款調味料可以自行調味。