餐廳: 龍如酒家
資訊:

2024-06-13 168 瀏覽
龍如酒家係朋友介紹,山長水遠嚟到流浮山緊係食海鮮 。撇除海鮮嘅質素,其實海鮮新鮮就間間都好食,最主要係食佢哋師傅煮嘢食火喉同調味 。1)豉椒炒蜆唔記得係蜆定花甲,炒得好野味 。乾淨無沙 。2)龍如脆腩唔記得咗係咪呢個名不過朋友點名話要試佢哋嘅魚腩,我本身麻麻食魚,但係佢整得好香口,連骨都可以食埋 。3)薑蔥花蟹整體嚟講佢啲海鮮都好新鮮,唔係水蟹,啲肉都好實淨 。4)清蒸陳皮鮑魚唔係南非鮑,肉質都軟熟同滑 。5)椒鹽瀨尿蝦佢地加左大量洋蔥,又幾好食,調味又唔會過咸 。6)腐乳炒通菜,正常一個炒菜 。本身想點埋佢地豆腐滾湯,不過佢哋當日話豆腐變壞咗所以無緣佢地滾湯 。其實豆腐好容易係出面臨急買到,但係佢地都寧願唔做,相信佢哋對品質都抱有要求 。

1)豉椒炒蜆
唔記得係蜆定花甲,炒得好野味 。乾淨無沙 。

2)龍如脆腩

3)薑蔥花蟹
整體嚟講佢啲海鮮都好新鮮,唔係水蟹,啲肉都好實淨 。

4)清蒸陳皮鮑魚
唔係南非鮑,肉質都軟熟同滑 。

5)椒鹽瀨尿蝦
佢地加左大量洋蔥,又幾好食,調味又唔會過咸 。

6)腐乳炒通菜,正常一個炒菜 。