2022-06-25
拖延症既我生日已經係一月份嘅事☁️仲要係最後一日有夜晚堂食😭去流浮山唔係滴眼水💧都唔係食海鮮,係去食法國fusion菜,餐廳以白藍色打造左希臘風一月份嘅天氣坐室外超級舒服😌,感激小助手安排比我食下法國fusion 菜亦感激Chef Dee 既推薦💕-蟹肉沙律配醃蘿蔔依個頭盤成粒燒賣仔咁,表皮用左一層薄薄既醃製蘿蔔包住蟹肉配上適量嘅魚子,食落去個配搭好清新。-流浮山蝦沙律配川式麻辣蛋黃醬$158蝦大隻爽口但相比其他就輸蝕啲🧐因為冇想像中咁特別。同蛋黃醬有少少過多。-黑毛豬鞍配蒜香蜜糖豉油 $288豬鞍肉質嫩滑一啲都唔靭,平時我都好中意食豬鞍,好多時都會加上玉桂蘋果醬但今次蒜香蜜糖豉油淋上mash potato 上面又估唔到真係咁夾😋試諗吓重creamy 既食物加少少鹹鹹香香既汁既衝擊夾埋少少炸蒜,好味👍-Xo 忌廉蟹肉手工扭扭粉 $218手工粉比較有咬口,小助手佢就超鍾意佢話以個配搭就算放喺其他意粉度都一樣出色,XO醬正常來講應該會比較油,但配搭忌廉都唔算太油膩唔會好快厭,所以佢好早就清左我碟。😛-朱古力梳乎厘配烏龍茶雪糕 $108不得不提神話屋既甜品真係好好食😋好香好濃既朱古力,我以為佢
餐廳以白藍色打造左希臘風一月份嘅天氣坐室外超級舒服😌,
蟹肉沙律配醃蘿蔔
Xo 忌廉蟹肉手工扭扭粉
Xo 忌廉蟹肉手工扭扭粉 $218
朱古力梳乎厘配烏龍茶雪糕
朱古力梳乎厘配烏龍茶雪糕 $108
不得不提神話屋既甜品真係好好食😋好香好濃既朱古力,我以為佢係甜到您會要即刻飲水,但係完全冇呢個感覺,連烏龍茶雪糕都好濃濃到冇得頂,真係好好食。🤤
焦糖燉蛋配香茅蘋果
焦糖燉蛋配香茅蘋果 $78
焦糖燉蛋大家就食得多啦,香茅蘋果又試過味呢,成件事好清新🌿
整體來講依間餐廳氣氛環境好好,食物都幾高質,但份量比較少一啲,如果比較大食既人就可能唔夠啦,同順帶一提以間餐廳超多人帶狗狗嚟瘋狂打卡,重點係呢間餐廳嘅甜品真係好好食😋。