餐廳: Cafe首爾
資訊:

餐廳: Cafe首爾
資訊:

2015-01-21 2909 瀏覽
最近韓流又興起,唔知同流行首爾有冇關,應該點都有一點,但開飯影響大一點,見到一食家為首爾寫食評,看似好吸引,就來一試,店子不算大,入內大約10張4人坐位,店員同自己人溝通,都是說韓語,但會廣東話,應該正宗韓菜,先找好座位,餐具在櫃中店員送上前菜,有芽菜,泡菜,少辣,拌飯最好點餐加12元有韓國李汁餐就點了泡菜雞肉飯,同加左泡菜餅,餐有海苔湯送好豐富海苔,好足料,湯也夠味雞肉飯用料有泡菜,韓式辣醬,泡菜,韓國米,都幾大碟,微辣,韓國醬味濃,但雞肉不太食得出,泡菜唔錯,成碟飯,醬功勞最大泡菜餅,是用米醬同泡菜混合煎成,加入了一些尤魚,附醬汁,我自己覺得唔加醬汁會好食點,泡菜味突出,唔辣 尤魚味也有點,少少脆口,3片,一個人都食得晒
餐具在桌櫃內
店員送上前菜
,有芽菜,泡菜,少辣,拌飯最好
點餐加12元有韓國李汁
韓國李汁
餐就點了泡菜雞肉飯,同加左泡菜餅,餐有海苔湯送
好豐富海苔,好足料,湯也夠味
同我在韓國吃過的米一樣口感
有雞肉